Tym razem
lekkie naleśniki
, lekkie, bo bez mąki i tłuszczu. Te naleśniki są zgodne z zaleceniami diety South Beach, a że mamy wiosnę, to dostajemy niesamowitą ilość próśb dotyczącą lżejszych
dań.
🙂 Takie naleśniki są fajnym pomysłem na śniadania i dla tych z Was, którzy są na diecie, i dla reszty domowników.
Smak można nadawać, dobierając różne dodatki. Takie
lekkie naleśniki
dobrze smakują z łososiem i szczypiorkiem, ale możecie też pokusić się o słodką wersję – z twarożkiem i
dżemem z suszonych owoców
. Takie lekkie naleśniki dobrze smakują z łososiem i szczypiorkiem, ale możecie też pokusić się o słodką wersję – z twarożkiem i dżemem z suszonych owoców . Tym razem lekkie naleśniki , lekkie, bo bez mąki i tłuszczu. Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką to świetna propozycja na obiad. Ciekawy i pyszny pomysł na naleśniki z rybą. Wszystko wygląda podobnie jak przepis na tradycyjne naleśniki. Znudziły Ci się tradycyjne naleśniki?
Składniki na tradycyjne naleśniki:
- 1 żółtko
- 20 dag twarogu
- 1 szkl mąki
- cukier waniliowy
- 1/2 szkl wody
- 1 szkl mleka
- kostka słoniny
- szczypta soli
- 2 jajka
- cukier do smaku
tradycyjne naleśniki Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Jajka, mleko i przesączoną mąkę gotuj w pośpiechu, aż masa będzie gładka i elastyczna jak na tradycyjne ciepłe bułeczki z twarogiem. Mieszaj ciasto po dodaniu wody w tym momencie. Po całkowitym podgrzaniu potrawy pokryje ją boczek. Poruszaj odtwarzaczem tak, aby zakrywał dolną część patelni i był pusty w jednym punkcie przedziału. Naleśnik powinien być smażony z obu stron. Kontrolujemy to wszystko, przepuszczając skrzep przez maszynkę, dodając żółtko, cukier i cukier waniliowy. Przed podaniem obtaczamy smażone ciepłe bułeczki w oleju i twarogu. Mieć smaczny posiłek.
Dodaj komentarz