Jak zrobić Truskawkowe muffinki z truskawką

Składniki na truskawkowe muffinki:

  • 50 ml oleju
  • 3 łyżki konfitury truskawkowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 truskawek
  • cukier puder do posypania
  • 1/2 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 200 g jogurtu
  • 70 ml mleka
  • 2 jajka

truskawkowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Herbatniki truskawkowe Połącz normalny jogurt, mleko, olej i jajka w ogromnej misce. Następnie dżem należy dokładnie wymieszać z masą. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiewając je. Dodaj pop, cukier i sól. Szybko i dokładnie połączyć suche i mokre składniki. Połączenie powinno mieć jak największy rozmiar dla form silikonowych. Umyć, osuszyć i wyrzucić łodygi truskawek. Każdą truskawkę należy pokroić na równe części. Niewielka ilość połówki truskawki powinna trafić do każdej tortownicy. Podgrzewać przez około 20 minut w 200 stopniach w piekarniku. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie wyjąć z foremek. Posypać cukrem pudrem tuż przed podaniem. Smacznego!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *