Jak zrobić Walentynkowe muffinki czekoladowe z bitą śmietaną

walentynkowe muffinki – lista składników:

  • 1 płaska żelatyny
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 szklanka mąki
  • ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • czerwony lub różowy barwnik spożywczy
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • cukrowa posypka ( u mnie serduszka)
  • 20 dag masła lub margaryny
  • 2 kopiaste łyżki kakao
  • cukier puder do smaku

walentynkowe muffinki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Czekoladowe Biszkopty z Bitą Śmietaną na Walentynki Ubij cukier i posmaruj margaryną do miękkości, a następnie stopniowo wbijaj po jednym jajku. Następnie dokładnie wymieszaj kakao, proszek do pieczenia i obie mąki. 2. Ciasto przełożyć do formy na muffinki (używam też papierowych foremek). W temperaturze 180°C piecz ciastka przez około 30 minut; Sprawdź je suchym patykiem i pozwól im ostygnąć, jeśli są podgrzewane. 3. Sprawdź, czy nie ma grudek, rozpuszczając żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody i pozwalając jej ostygnąć. Dodaj ton i żelatynę do mocnego kremu, ubij całkowicie i posmakuj cukrem pudrem. 4. Wyjmij rozetki z kremu i udekoruj nimi roladki. Na koniec posyp odrobiną cukru na wierzchu. Porady: Dwanaście przepisów na ciasteczka. Ozdoby oceniałem szkłem o pojemności 250 mililitrów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *