muffinki z malinami i białą czekoladą – lista składników:
- maliny
- szczypta soli
- 1 cukier waniliowy
- 1 szkl. kefiru (temperatura pokojowa)
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- ok. 3/4 szkl. cukru pudru
- 1/3 szkl. oleju
- 1 szkl. malin
- czekolady
- 2 i 1/4 szkl. mąki
- 2 jajka
- czekolady
- papierowe papilotki do muffinek
- 1/2 tabliczki białej
- pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 tabliczka białej
muffinki z malinami i białą czekoladą Przygotowanie
Zobacz także: inna receptura
Walentynkowe ciasteczka polane białą czekoladą i malinami Zmiksuj maliny, które zostały dodane do przygotowanego ciasta. W osobnej misce wymieszaj kefir, jajka i olej. W drugiej misce dodaj cukry, sól, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Dodaje się również drobno pokrojoną białą czekoladę. Wszystko dobrze połączyć. Suche i mokre składniki wymieszać razem. Włącz maliny Dołącz całkowicie jako jedność.
Dodaj komentarz