Jak zrobić Walentynkowe muffinki z malinami i białą czekoladą

muffinki z malinami i białą czekoladą – lista składników:

  • maliny
  • szczypta soli
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl. kefiru (temperatura pokojowa)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ok. 3/4 szkl. cukru pudru
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 szkl. malin
  • czekolady
  • 2 i 1/4 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • czekolady
  • papierowe papilotki do muffinek
  • 1/2 tabliczki białej
  • pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka białej

muffinki z malinami i białą czekoladą Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura

Walentynkowe ciasteczka polane białą czekoladą i malinami Zmiksuj maliny, które zostały dodane do przygotowanego ciasta. W osobnej misce wymieszaj kefir, jajka i olej. W drugiej misce dodaj cukry, sól, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Dodaje się również drobno pokrojoną białą czekoladę. Wszystko dobrze połączyć. Suche i mokre składniki wymieszać razem. Włącz maliny Dołącz całkowicie jako jedność.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *