Jak zrobić Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami

babeczki z bakaliami – lista składników:

  • 1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 400 g ciasta francuskiego

babeczki z bakaliami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Delikatnie składam dobrze upieczony ptyś na francuskie herbatniki z orzechami i rodzynkami ułożonymi warstwami na wierzchu. Za pomocą foremki do ciastek uformuj około 27 kółek o średnicy około 4 cm. Zacząłem od osadzenia pojedynczego koła w silikonowej formie. Po przykryciu drugiego krążka masą orzechów i bakalii, na wierzch dodawano łyżką trzeci placek. Posyp trochę zwykłego cukru na wierzchu. Daje to dziewięć babeczek. Podgrzewać w 180 stopniach przez około 30 minut. Zjedz cudowną kolację.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *