Jak zrobić Warzywne gofry

Wytrawne gofry z dodatkiem warzyw, zdrowa alternatywa dla popularnej słodkości.

warzywne gofry – składniki:

  • Mąka pszenna – ¾ szklanki
  • Kukurydza konserwowa – 4 łyżki
  • Przyprawy wg uznania
  • Papryka czerwona
  • Cukinia – 1/2 sztuki
  • Mąka ziemniaczana – 3 łyżeczki
  • Olej rzepakowy lub oliwa z oliwek – 3 łyżki
  • Jajka – 3 sztuki

warzywne gofry Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

pokroić w grube, twarde kawałki i podsmażyć na oleju przez około dziesięć minut. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas ubijając jajka. Miksuj, aż masa będzie przypominać w konsystencji ostry krem. Dodaj smaki, olej roślinny z pojemnika i grilluj gofry.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *