Wytrawne gofry z dodatkiem warzyw, zdrowa alternatywa dla popularnej słodkości.
warzywne gofry – składniki:
- Mąka pszenna – ¾ szklanki
- Kukurydza konserwowa – 4 łyżki
- Przyprawy wg uznania
- Papryka czerwona
- Cukinia – 1/2 sztuki
- Mąka ziemniaczana – 3 łyżeczki
- Olej rzepakowy lub oliwa z oliwek – 3 łyżki
- Jajka – 3 sztuki
warzywne gofry Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
pokroić w grube, twarde kawałki i podsmażyć na oleju przez około dziesięć minut. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas ubijając jajka. Miksuj, aż masa będzie przypominać w konsystencji ostry krem. Dodaj smaki, olej roślinny z pojemnika i grilluj gofry.
Dodaj komentarz