kruche ciasteczka z budyniem – lista składników:
- 200 g masła lub margaryny
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 2 żółtka
- 100 g cukru pudru
- szczypta soli
- 300 g mąki
- 1 łyżka cukru waniliowego zmielonego na proszek
- szczypta proszku do pieczenia
- kilka kropli aromatu śmietankowego
- pszennej
kruche ciasteczka z budyniem Przygotowanie
Zobacz również: ciasteczka na walentynki
Aby uzyskać żywe kruche smakołyki z budyniem, przefiltruj mąkę, cukier puder, budyń w proszku, sól i proszek do pieczenia na desce do ciasta. Dodać aromat, żółtka i drobno posiekane masło lub margarynę. Szybko wyrabiamy jednolite i gładkie ciasto. Owiń je folią spożywczą i umieść w lodówce na kilka godzin. Aby zlokalizować ciasteczka, rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość 3 mm. Podgrzewaj je przez 15 minut w temperaturze 190 stopni Fahrenheita na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość ciasteczek i ilość rozwałkowanego ciasta wpływają na czas pieczenia.
Dodaj komentarz