Jak zrobić Wesołe kruche ciasteczka z budyniem

kruche ciasteczka z budyniem – lista składników:

  • 200 g masła lub margaryny
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 300 g mąki
  • 1 łyżka cukru waniliowego zmielonego na proszek
  • szczypta proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu śmietankowego
  • pszennej

kruche ciasteczka z budyniem Przygotowanie

Zobacz również: ciasteczka na walentynki

Aby uzyskać żywe kruche smakołyki z budyniem, przefiltruj mąkę, cukier puder, budyń w proszku, sól i proszek do pieczenia na desce do ciasta. Dodać aromat, żółtka i drobno posiekane masło lub margarynę. Szybko wyrabiamy jednolite i gładkie ciasto. Owiń je folią spożywczą i umieść w lodówce na kilka godzin. Aby zlokalizować ciasteczka, rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość 3 mm. Podgrzewaj je przez 15 minut w temperaturze 190 stopni Fahrenheita na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość ciasteczek i ilość rozwałkowanego ciasta wpływają na czas pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *