Jak zrobić Wielkanocne budyniowe waniliowe babeczki do koszyka

waniliowe do koszyczka i nie tylko -polecam

Składniki na babeczki do koszyka:

  • 1 czubata szklanka maki pszennej
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • cukier puder do posypania
  • 1/2 szklanki drobnego cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 100 g masła rozpuszczonego masła

babeczki do koszyka Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: babeczki wytrawne z łososiem

1. W przesiewaczu wymieszaj proszek do pieczenia i budyń. Oddziel białka od żółtek. Po usztywnieniu białek z cukrem dodawać po jednym żółtku i miksować do połączenia. Przed stopniowym dodawaniem stopionego masła i energicznym mieszaniem łyżką stopniowo dodawać suche składniki. Przygotowaną masą napełnij foremki na babeczki o średnicy 3/4 cala i piecz przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Dokładnie, gdy będą gotowe, posyp cukrem pudrem, doceniam.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *