Jak zrobić Wilgotne Babeczki Czekoladowe Z Mleczną Polewą

Przepis na lekkie, delikatne i puszyste babeczki piaskowe z polewą kajmakową. Babki są pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako wielkanocny deser w towarzystwie kawy, herbaty lub ciepłego kakao. Przepis na lekkie, delikatne i puszyste babeczki piaskowe z polewą kajmakową. Babeczki z dyni to bardzo dobry pomysł na smaczne dyniowe babeczki pieczone w piekarniku. Babeczki można przygotować w dwóch wersjach smakowych. Pierwsza z dodatkiem czekolady gorzkiej oraz druga z dodatkiem białej czekolady. Przepis na babeczki z dyni jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia cukierniczego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka orkiszowa, dynia, jajka, proszek do pieczenia, masło, czekolada gorzka, kakao, mleko kokosowe, serek śmietankowy.
Jak zrobić babeczki z dyni? Dynie pokrój na mniejsze kawałki. Umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. Dynie oddziel łyżką od skórki i umieść w misce. Dodaj jajka, mleko kokosowe, roztopione masło i zblenduj. Dodaj kakao, proszek do pieczenia i mąkę orkiszową, zmiksuj do połączenia składników. Posiekaj czekoladę, dodaj do masy i wymieszaj. Foremkę wyłóż papilotkami do babeczek. Napełnij papilotki do 3/4 objętości. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. Wystudź babeczki i ich wierzch udekoruj serkiem śmietankowym.
Mąka orkiszowa produkowana jest z pradawnej odmiany pszenicy. Mąka orkiszowa jest bardzo dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i zapobiega zaparciom. Mąka jest bardzo dobrym źródłem cynku i selenu oraz witaminy E. Selen jest składnikiem mineralnym potrzebnym do prawidłowej produkcji hormonów przez tarczycę. Niezbędne są one do prawidłowej pracy całego organizmu. Mleko kokosowe jest bardzo dobrą alternatywą dla mleka krowiego. Mleko kokosowe nie zawiera laktozy i jest produkowane z orzechów kokosowych. Mleko kokosowe można zamienić na inne roślinne mleko.
Podsumowując pyszne babeczki na słodko to świetny deser dla dzieci i dorosłych. Łatwe do zrobienia babeczki możesz przygotować razem z dziećmi. Smaczne czekoladowe babeczki to prosty przepis na nowoczesny tort urodzinowy. Babeczki są dobre do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 dni. Pyszne, mięciutkie i wilgotne babeczki przygotowane na kwaśnej śmietanie , z dodatkiem czekoladowej kawy inki, nie są zbyt słodkie , mają zrównoważony smak są banalnie proste do przygotowania, nie potrzeba nawet miksera, wystarczy wymieszać składniki rózgą kuchenną, cieszą oczy . Uwielbiane przez dzieci. Najlepiej smakują z kubkiem kakao. Do babeczek można użyć kawy zbożowej o innym smaku np. karmelowym, bardzo polecam jedne lepszych 🙂 Mega puszyste i wilgotne babeczki waniliowe z cynamonem i dżemem jabłkowym na kefirze. Mega puszyste i wilgotne babeczki waniliowe z cynamonem i dżemem jabłkowym na kefirze. Żółciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z dodatkiem jagód. Będą świetną przekąską na wycieczkę za miasto lub na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Z powodzeniem można użyć mrożonych jagód.
Nie ma nic prostszego niż muffinki/babeczki których składniki wystarczy zamieszać i już prawie są gotowe 😉 Dzisiaj taki przepis, na proste, wilgotne a przyjemnej strukturze babeczki które możemy zamrozić i wyjmować kiedy najdzie nas ochota 😉

Składniki na wilgotne babeczki:

  • 2 łyżki cukru
  • 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 1 łyżki masła
  • Mleczna polewa:
  • 50 g masła
  • 1 jajko kl M
  • około 6 łyżek mleka w proszku
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego (jeśli nie mamy możemy dać waniliowy lub użyć mąki ziemniaczanej)
  • Składniki na 6-8 sztuk:
  • 2 czubate łyżki mąki kokosowej
  • 2/3 szkl mąki pszennej tortowej (szkl o pojemności 200 ml)
  • 2 łyżki miodu (jeśli damy gorzką czekoladę to dajemy 3 łyżki miodu)
  • 1/4 szkl mleka
  • 2 łyżki mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

wilgotne babeczki Jak zrobić

Zobacz także: inna receptura

1. 1. Rozpuścić zniszczoną czekoladę, łącząc ją z miękkim kremem do smarowania i upłynnioną margaryną. 2. Wymieszaj każde z suchych mocowań w misce, a następnie wymieszaj mokre mocowanie z dużą prędkością, aż będzie gładkie. Ciasto powinno wystarczyć do wypełnienia papierowych foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach. przez 20 do 25 minut, aż patyczek wyschnie. 3. Doprawić, mieszając pastę z mlekiem, cukrem i mlekiem w proszku, aż będzie gęsta. Po zdjęciu z ognia ponownie zmiksuj. Babeczki, które ostygły poddawane są polewaniu. Fantastyczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *