Jak zrobić Wytrawne gofry z cukinii

Bardzo ciekawa propozycja zastosowania cukinii

gofry z cukinii – składniki:

  • Zioła prowansalskie
  • Mąka pszenna 130 g
  • Jajo kurze 3 szt.
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Mleko 50 ml
  • cukinia zielona 1 szt (350 g)
  • sól i pieprz

gofry z cukinii Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Do zetarcia cukinii użyj grubej tarki, która jest nieco mniejsza niż ta do buraków. Skieruj dowolną obfitość wody. W misce wymieszaj mleko, mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem, cukinią i ziołami prowansalskimi. Całkowicie zmiksuj. Przygotuj gofry. 2 Gorączka z ostrzeżeniem! Ponieważ dwa gofry zawierają 406 kilokalorii, zacisk gofrownicy nie powinien być natychmiast zamykany, aby zapobiec pękaniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *