Jak zrobić Wytrawne pączki z piekarnika

Składniki na pączki z piekarnika:

  • ok 250 ml mleka
  • 1 małe jajko
  • 50 g drożdży
  • 3 żółtka
  • 400 g pieczarek
  • 2 większe szczypty słodkiej papryki
  • 300 g kapusty kiszonej
  • laurowe
  • 2 liście
  • angielskie
  • 2 malutkie suszone papryczki chilli
  • 500 g mąki
  • 50 g margaryny
  • 50 g cukru
  • 1 płaska łyżeczka bombay masala
  • dwie większe szczypty soli
  • 3 ziela

pączki z piekarnika Jak zrobić:

Zobacz także: szpinakowe naleśniki

Pączki zdjęte z pieca do wyschnięcia Zrób wyrośnięcie łącząc rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru, dwie łyżki mąki i dużą ilość mleka (konsystencja powinna mieć taką samą gęstość jak śmietana). W ciepłym miejscu należy pozwolić mu wyrosnąć. 2. Po ubiciu białek i żółtek z cukrem dodać mąkę, wyrośniętą kompozycję, nadmiar mleka i szczyptę soli. Pracujemy. Kropla po kropli dodawaj trochę schłodzonej, rozpuszczonej margaryny do ciasta, aż będzie kleiło się do dłoni, ale trzymało. Konsystencja ciasta nie powinna być zbyt gęsta. 3. 4. Pozwól, aby piec osiągnął temperaturę 180 stopni od góry do dołu przed wzniesieniem w ciepłym miejscu. Usuń kapustę kiszoną. Dodaj paprykę, zioła i liście do garnka. Nalewana jest woda. Gotuj przez dziesięć minut, gdy woda osiągnie temperaturę wrzenia. Odcedź 5. Przekrój bochenek chleba na pół. Posolić dwiema szczyptami soli i włożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażymy, aż grzyby stracą wodę. 6. Do kapusty dodać przyprawy i grzyby. mieszamy. 7. Mieszankę należy podzielić na małe kawałki, delikatnie rozciągnąć, napełnić farszem i ponownie złożyć. Tworzymy kulę. Pączki układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zaplanuj około 15 do 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *