Jak zrobić Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Składniki na zapiekane naleśniki ze szpinakiem:

  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki startego sera typu parmezan
  • szklanka gęstej śmietany
  • 6 łyżek mąki
  • po szklance wody i mleka
  • sól i pieprz
  • 400 g mrożonego szpinaku
  • 200 g sera ricotta
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 2 łyżki oleju
  • 600 g dyni

zapiekane naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: cynamonowe babeczki

Wymieszać razem mąkę, jajka, mleko i wodę. Do smaku dodać sól i pieprz. Naleśniki smażymy na oleju. 2 Pokrój dynię w równe kształty i gotuj na grillu w temperaturze 200 stopni Celsjusza, najlepiej na parze przez 12 do 15 minut. Po rozmrożeniu szpinak dokładnie odciśnij, aby usunąć wodę. Dopraw do smaku, dodaj ricottę i dynię i podawaj. 3 Naleśniki podawać zawijając je w masę. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Wlać śmietanę na naleśniki i połączyć z pesto. W brojlerach umieść. Piec przez około 15 minut. Pięć minut przed rozpoczęciem odliczania czasu posyp parmezanem. W momencie, gdy cheddar się podsmaży, wyeliminuj. źródło: Oliwia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *