Pyszne same, a najlepsze z jogurtem lub serkiem, owocami lub konfiturą – to przepis na zdrowy posiłek
gofry razowe – lista składników:
- • 90g oleju słonecznikowego,
- • 2 jajka,
- • Szczypta soli,
- • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- • 2 łyżeczki ksylitolu,
- • 350g mleka,
- • 180g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850,
gofry razowe Przygotowanie
Zobacz również: inny ciekawy przepis
białek. Dodaj szczyptę soli do białek i ubijaj, aż utworzą puszystą pianę. Połącz żółtka z ksylitolem. Po tym czasie połącz pozostałe składniki. Ciasto należy następnie delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Rozgrzej gofrownicę podczas przygotowywania ciasta. W rozgrzanej gofrownicy gotuj gofry przez 3 do 7 minut (ten czas może się zmienić w zależności od rodzaju gofrownicy). Są przygotowywane bez otwierania gofrownicy. Powinna być smażona z dwóch stron. Możemy np. nasmarować gofrownicę bardzo cienką warstwą oleju za pomocą pędzla lub wacika przed nałożeniem ciasta.
Dodaj komentarz