Jak zrobić Zdrowe gofry razowe

Pyszne same, a najlepsze z jogurtem lub serkiem, owocami lub konfiturą – to przepis na zdrowy posiłek

gofry razowe – lista składników:

  • • 90g oleju słonecznikowego,
  • • 2 jajka,
  • • Szczypta soli,
  • • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • • 2 łyżeczki ksylitolu,
  • • 350g mleka,
  • • 180g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850,

gofry razowe Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

białek. Dodaj szczyptę soli do białek i ubijaj, aż utworzą puszystą pianę. Połącz żółtka z ksylitolem. Po tym czasie połącz pozostałe składniki. Ciasto należy następnie delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Rozgrzej gofrownicę podczas przygotowywania ciasta. W rozgrzanej gofrownicy gotuj gofry przez 3 do 7 minut (ten czas może się zmienić w zależności od rodzaju gofrownicy). Są przygotowywane bez otwierania gofrownicy. Powinna być smażona z dwóch stron. Możemy np. nasmarować gofrownicę bardzo cienką warstwą oleju za pomocą pędzla lub wacika przed nałożeniem ciasta.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *