Jak zrobić Zdrowe mini pączki orkiszowe z piekarnika bez cukru

Zdrowe pączusie bez smażenia w głębokim tłuszczu i cukru

Składniki na pączki orkiszowe:

  • dosłodzić wedle uznania
  • 650 g mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka cukru/słodzika
  • kostka masła extra rozpuszczonego i ostudzonego
  • 2 opakowania drożdży suchych (14 g)
  • +ulubiony dżem (u mnie truskawkowy domowej roboty)
  • pół łyżeczki soli
  • 4 jaja
  • +papilotki do babeczek
  • +1 jajo do wysmarowania
  • 200 ml mleka letniego
  • 1 żółtko

pączki orkiszowe Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *