Przepis na Algierskie ciasteczka cynamonowe

Idealnie kruche, z orzechową nutą, pachnące cynamonem. Ich wykonanie nie zajmuje wiele czasu i jest naprawdę proste.

Składniki na ciasteczka cynamonowe:

  • 160 g cukru pudru,
  • szczypta “od serca” cynamonu,
  • ok.3 g suchych drożdży (½ opakowania),
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 250 g oleju rzepakowego.
  • 1-2 łyżeczki cynamonu do posypania ciasteczek.
  • Dodatkowo
  • 500 g mąki (typ 450),
  • 65 g zmielonych orzechów (migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe),

ciasteczka cynamonowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *