Przepis na Aromatyczne kruche babeczki z jabłkami i budyniem pod bezą

Uroczo wyglądające babeczki z aromatycznym nadzieniem jabłek z cynamonem .

babeczki z jabłkami i budyniem – lista składników:

  • -1-2 jabłka
  • – 1 opakowanie budyniu waniliowego (64 g )
  • jeśli ciasto będzie sypki można dodać odrobinę śmietany
  • Beza :
  • – 0,5 l mleka
  • -1 szklanka mąki
  • – 3/4 szklanki cukru
  • Nadzienie jabłkowe :
  • składniki na 7-8 babeczek :
  • -cynamon
  • -3-4 białka
  • -80 g miękkiego masła
  • -2 łyżki cukru
  • -ok 5 łyżek cukru ( według uznania )
  • Masa budyniowa :
  • Ciasto :
  • – 1 żółtko
  • -cukier

babeczki z jabłkami i budyniem Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *