Przepis na Babeczki bananowe z orzechami

To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki z bananami i orzechami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.

babeczki bananowe z orzechami – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 średnie banany
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2-3 garście orzechów włoskich

babeczki bananowe z orzechami Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

1. W misce rozgnieść banany widelcem. Dodaj olej roślinny, mleko, jajko i wszystko wymieszaj trzepaczką. W innej misce połącz mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Tarcie orzechów Połącz mokre i suche skrawki w misce z 34 procentami orzechów. Ostrożnie i szybko wymieszaj łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą trzepaczki napełnij foremki na herbatniki do 3/4 wysokości. Wykończ pozostałymi orzechami. Babeczki należy piec około 30 minut w 180 stopniach. suchy patyczek Umieść ruszt nad babeczkami upieczonymi w opiekaczu. Po pięciu minutach możesz wyjąć je z formy i pozwolić im całkowicie ostygnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *