Przepis na Babeczki budyniowe

babeczki budyniowe – składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • budyń waniliowy
  • pół kostki masła
  • 10 dkg cukru pudru
  • 4 łyżki cukru
  • 20 dkg margaryny
  • 2 żółtka
  • jeżyny
  • szczypta soli
  • 30 dkg mąki

babeczki budyniowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Babeczki, które wyglądają jak budyń Mąkę łączymy z margaryną, cukrem pudrem, żółtkami i odrobiną soli. Uformuj ciasto w kulę rękami i umieść w lodówce na trzy godziny. Po tym czasie rozwałkuj ciasto. Na nasmarowane formy umieść uderzacz. W temperaturze ponad 200 stopni Celsjusza gotuj mleko, budyń i cukier przez 15 minut, aby uzyskać bardzo gęsty budyń. Po całkowitym ostygnięciu ubijamy go delikatnym kremem do uzyskania jednolitej masy. Na każdej babeczce rozsmarować niewielką ilość masy budyniowej. Jeżyny można wykorzystać do poprawy. Cieszyć się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *