babeczki budyniowe – składniki:
- 1 szklanka mleka
- budyń waniliowy
- pół kostki masła
- 10 dkg cukru pudru
- 4 łyżki cukru
- 20 dkg margaryny
- 2 żółtka
- jeżyny
- szczypta soli
- 30 dkg mąki
babeczki budyniowe Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Babeczki, które wyglądają jak budyń Mąkę łączymy z margaryną, cukrem pudrem, żółtkami i odrobiną soli. Uformuj ciasto w kulę rękami i umieść w lodówce na trzy godziny. Po tym czasie rozwałkuj ciasto. Na nasmarowane formy umieść uderzacz. W temperaturze ponad 200 stopni Celsjusza gotuj mleko, budyń i cukier przez 15 minut, aby uzyskać bardzo gęsty budyń. Po całkowitym ostygnięciu ubijamy go delikatnym kremem do uzyskania jednolitej masy. Na każdej babeczce rozsmarować niewielką ilość masy budyniowej. Jeżyny można wykorzystać do poprawy. Cieszyć się!
Dodaj komentarz