Składniki na babeczki drożdżowe z truskawkami:
- 1 łyżka cukru
- 30 dag truskawek
- 30 dag mąki
- 1/3 kostki margaryny
- 1 szklanka mleka
- szklanka mąki
- 10 dag margaryny
- 3 jajka
- 1/3 szklanki cukru
- 3 dag drożdży
babeczki drożdżowe z truskawkami Jak zrobić:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
Babeczki truskawkowo-drożdżowe CIASTO: W misce połącz drożdże, które zostały rozbite w ograniczonej ilości mleka. Dodać cukier, dwa żółtka, jedno jajko i pozostałe mleko. Wymieszaj z mąką, na koniec dodaj zmiękczoną margarynę. Mąkę można dodać, jeśli ciasto jest zbyt klejące. Po 20 minutach wstań w ciepłym miejscu. Do każdej foremki na muffinki włożyć połowę formy, przykryć ciastem i ułożyć na wierzchu połówkę dużej lub małej truskawki. Do posypania użyj przygotowanych wcześniej posypek. WYSYŁKA: Delikatnie połącz palcami wszystkie elementy posypki. Przygotować około 25-30 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz