Przepis na Babeczki jogurtowe z owocami

Szybkie, smaczne i bardzo dekoracyjne na każdą okazję.

babeczki jogurtowe z owocami – składniki:

  • 1 jajko
  • 300 ml jogurtu owocowego ,u mnie wiśniowy
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • wyśnie mrożone lub w sezonie świeże
  • Na lukier sok wiśniowy i cukier puder
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych /mogą być pomieszane ze zmielonymi orzechami laskowymi/

babeczki jogurtowe z owocami Jak przygotować:

Zobacz również: lukier plastyczny

Mąkę, cukier, krople kokosowe, proszek do pieczenia i jajko ubić razem z jogurtem. Zmiksuj całkowicie. 2 Wlej ciasto do foremek na babeczki, dodaj mrożone owoce i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza. C. Przygotuj się na około dwadzieścia do 25 minut. 3 Lukier robimy mieszając cukier puder z łyżką soku wiśniowego. Przykryj babeczki, gdy ostygną. Dodaliśmy ostatni mały szczegół. Weź udział w Posiłku! 4 Korzystnie wpływają na maliny i borówki. Z tego ciasta zrobiłam dziesięć babeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *