Szybkie, smaczne i bardzo dekoracyjne na każdą okazję.
babeczki jogurtowe z owocami – składniki:
- 1 jajko
- 300 ml jogurtu owocowego ,u mnie wiśniowy
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- wyśnie mrożone lub w sezonie świeże
- Na lukier sok wiśniowy i cukier puder
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. wiórków kokosowych /mogą być pomieszane ze zmielonymi orzechami laskowymi/
babeczki jogurtowe z owocami Jak przygotować:
Zobacz również: lukier plastyczny
Mąkę, cukier, krople kokosowe, proszek do pieczenia i jajko ubić razem z jogurtem. Zmiksuj całkowicie. 2 Wlej ciasto do foremek na babeczki, dodaj mrożone owoce i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza. C. Przygotuj się na około dwadzieścia do 25 minut. 3 Lukier robimy mieszając cukier puder z łyżką soku wiśniowego. Przykryj babeczki, gdy ostygną. Dodaliśmy ostatni mały szczegół. Weź udział w Posiłku! 4 Korzystnie wpływają na maliny i borówki. Z tego ciasta zrobiłam dziesięć babeczek.
Dodaj komentarz