Przepis na Babeczki kruche z kremem

babeczki kruche z kremem – składniki:

  • krem budyniowy
  • aromat waniliowy
  • 25 dag mąki
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 2 jajka

babeczki kruche z kremem Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z kremem: zamiast przefiltrowanej mąki dodaje się tłuszcz, jajko, cukier i aromat. Podziel hittera na równe części i umieść go w lodówce na półtorej godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. dodatkowo napełnić foremki. Na blasze do pieczenia podgrzewaj je przez 45 minut w temperaturze 180 stopni, aż będą delikatnie lśniące. Delikatnie wyjąć ciastka z foremek i ostudzić. Kiedy jest zimno, spakuj dużo naturalnych produktów lub kremu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *