Przepis na Babeczki limonkowe z kremem malinowym

Składniki na babeczki limonkowe:

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukrowe perełki do dekoracji
  • 125 g brązowego cukru
  • forma do muffinek z 12 wgłębieniami
  • 1/4 litra mleka
  • opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g cukru pudru
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 200 g konfitury malinowej
  • 75 ml oleju (np. słonecznikowego)
  • 500 g miękkiego masła
  • 12 papierowych papilotek do babeczek
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • szczypta soli
  • 3 jajka

babeczki limonkowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: babeczki ciasteczkowy potwór

Użyj papierowych kubków, aby wyłożyć 12-komorową patelnię do bułek. Piekarnik powinien mieć temperaturę 175°C. 2 Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. W misce połącz ubite jajka. Dodatki obejmują cukier o ziemistym kolorze, cukier waniliowy, szczyptę soli, wyciśniętą cytrynę i zing. Wlać mleko i olej. Na mąkę posypać proszkiem do pieczenia. Natychmiast do nich dołącz. Umieść kawałki ciasta w papilotkach. Formę należy podgrzewać przez 20 minut. Pozostaw gotowe smakołyki do całkowitego ostygnięcia. 3 W międzyczasie przygotuj krem margarynowy: Dżem po dokładnym podgrzaniu przetrzyj przez sitko. Zachowaj spokój. Masę ucieramy razem z cukrem pudrem przez około 20-30 minut. Gdy masa zrobi się puszysta dodać dżem. Uwaga! W przypadku, gdy margaryna i dżem nie mają podobnej temperatury, śmietanka może się wydzielić podczas ubijania. Dodaj trochę cieniowania żywności blisko najdalszej granicy systemu ubijania, jeśli uznasz, że krem powinien być bardziej skomplikowany. 4 Przełóż gotowy krem do worka do pieczenia. Umieść kilka maleńkich rozetek, jak pokazano poniżej, na każdej babeczce. Ponadto upiększ smakołyki cukrowymi perełkami. Przechowywać w lodówce przez godzinę. 5 Dekoracje ze śmietany 6 Schłodzony krem maślany przełożyć do rękawa cukierniczego w kształcie gwiazdy o średnicy 12 mm. Umieść kilka małych rozetek, jedna blisko drugiej, wokół krawędzi każdej babeczki. Dodatkowo wykonaj dwa dodatkowe „poziomy” rozet. Za każdym razem naciśnij o jeden mniej. Źródło: Twój styl


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *