Przepis na Babeczki marchewkowe bezglutenowe

Składniki na babeczki marchewkowe bezglutenowe:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kukurydzianej
  • 180 g cukru
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • skórka z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 300 g mąki
  • 180 ml oleju
  • 350 g marchewki

babeczki marchewkowe bezglutenowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki marchewkowe bez glutenu Ilość zmielenia marchewki jest znacząca. Marchewkę obrać i przetrzeć drobnymi otworami tarki do warzyw. Zmiel cytrynę na sieci ziemniaczanej po całkowitym umyciu jej w bulgoczącej wodzie. Dodaj pozostałe składniki po ubiciu jaj widelcem i mieszaj tylko do połączenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *