babeczki marchewkowe – lista składników:
- muszkatołowej
- 3 duże jaja lub 4 mniejsze
- 1 szklanka wody
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2/3 szklanka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 4 średnie marchewki (2 szklanki startej)
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukru
- 3/4 szklanki oleju roślinnego
- szczypta soli
- ½ szklanki maki orkiszowej 2000 (lub pszennej/żytniej pełnoziarnistej)
- 200ml śmietanki kremówki (36%)
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki gałki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 marchewka
babeczki marchewkowe Przygotowanie:
Zobacz także: inny przepis
Ulepszone bułki marchewkowe z bułkami marchewkowymi: Mąka kanałowa z proszkiem do pieczenia, popem do pieczenia i aromatami. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małym przekroju. Należy ocenić dwie szklanki. W misce blendera ubij białka z odrobiną soli na niskich obrotach. cały czas miksując i stopniowo dodając: Łyżką połączyć marchewkę, cukier, olej, ekstrakt waniliowy, a na końcu przesiane suche składniki. Po wyłożeniu foremek na herbatniki wkładkami, użyj uderzacza, aby napełnić je do 3/4 wysokości. Przygotuj się na około 18 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Dekoracja: Marchewkę należy umyć, obrać ze skórki i posiekać na tarce o małych oczkach. Przygotuj szklankę wody ze szklanką cukru. Gotuj płyn na małej mocy, aż się zmniejszy, zgęstnieje i zacznie bulgotać. Nałóż cienką warstwę mieszanki na papier do pieczenia po przetarciu przez sito. Odrzucamy to, aby się rozluźnić. Połamać na mniejsze kawałki, miażdżąc. Śmietankę ubić z dwiema łyżeczkami cukru waniliowego. Zrób babeczki w torbie z wypiekami. Do potrawy można dodać słodzone marchewki i cukrowe perełki.
Dodaj komentarz