Przepis na Babeczki marchewkowe z kandyzowana marchewką

babeczki marchewkowe – lista składników:

  • muszkatołowej
  • 3 duże jaja lub 4 mniejsze
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2/3 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 średnie marchewki (2 szklanki startej)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukru
  • 3/4 szklanki oleju roślinnego
  • szczypta soli
  • ½ szklanki maki orkiszowej 2000 (lub pszennej/żytniej pełnoziarnistej)
  • 200ml śmietanki kremówki (36%)
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki gałki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 marchewka

babeczki marchewkowe Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Ulepszone bułki marchewkowe z bułkami marchewkowymi: Mąka kanałowa z proszkiem do pieczenia, popem do pieczenia i aromatami. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małym przekroju. Należy ocenić dwie szklanki. W misce blendera ubij białka z odrobiną soli na niskich obrotach. cały czas miksując i stopniowo dodając: Łyżką połączyć marchewkę, cukier, olej, ekstrakt waniliowy, a na końcu przesiane suche składniki. Po wyłożeniu foremek na herbatniki wkładkami, użyj uderzacza, aby napełnić je do 3/4 wysokości. Przygotuj się na około 18 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Dekoracja: Marchewkę należy umyć, obrać ze skórki i posiekać na tarce o małych oczkach. Przygotuj szklankę wody ze szklanką cukru. Gotuj płyn na małej mocy, aż się zmniejszy, zgęstnieje i zacznie bulgotać. Nałóż cienką warstwę mieszanki na papier do pieczenia po przetarciu przez sito. Odrzucamy to, aby się rozluźnić. Połamać na mniejsze kawałki, miażdżąc. Śmietankę ubić z dwiema łyżeczkami cukru waniliowego. Zrób babeczki w torbie z wypiekami. Do potrawy można dodać słodzone marchewki i cukrowe perełki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *