Przepis na Babeczki marchewkowe z orzechami

Pyszne maleństwa, idealne na podwieczorek, do szkoły lub pracy. Dzięki marchewce są wilgotne, mają cudowny kolor i długo zachowują świeżość. Dodatkowym plusem jest to, że zrobisz je bardzo szybko 🙂

babeczki marchewkowe z orzechami – składniki:

  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3/4 szkl oleju
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
  • Składniki suche:
  • 2 szkl mąki pszennej
  • Składniki mokre:
  • 2 szkl startej na małych oczkach marchewki (ok 3 szt.)
  • 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich

babeczki marchewkowe z orzechami Jak zrobić

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

1. Zmiksuj suche dekoracje w jednej misce, a mokre w drugiej. Następnie połącz wszystkie składniki, aby zrobić danie. Górne silikonowe foremki do babeczek lub foremki napełnij do 3/4 za pomocą odtwarzacza. Przygotować około 25 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu ciasta można posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *