Pyszne babeczki z kremem z batoników, które zasmakują nie tylko najmłodszym. Z batonikami smakują jeszcze lepiej
Składniki na babeczki milky way:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 4 batoniki Milky Way
- 300 ml. śmietanki 30%
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 2 batoniki Milky Way
- Składniki na 12 babeczek:
- 4 łyżki mleka
- 150g masła
- BABECZKI:
- KREM:
- 3/4 szklanki cukru
babeczki milky way Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
1. Ponieważ krem musi ostygnąć przez kilka godzin po przygotowaniu, najpierw robimy bazę. Możesz przyspieszyć ten proces, umieszczając go w zamrażarce i od czasu do czasu mieszając, aby nie zamarzł, ale szybko ostygł. W rondelku dodaj pokrojone batoniki do śmietany. Na małym ogniu stale mieszaj mieszaninę, aż batoniki się rozpuszczą. Nie doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszyliśmy objętość. 2. Dodaj cukier i ubij pastę po upłynnieniu, aż będzie lekka i puszysta. 3. Wbijaj po kolei jajka, aż będą niezaprzeczalnie połączone. W innej misce połącz wszystkie suche składniki, a następnie dodaj je wraz z mlekiem do mieszanki margaryny i mieszaj do połączenia. 4. Tacki lub foremki na babeczki należy wyłożyć papierowymi kubeczkami. Pokrój pozostałe dwa batony na 12 kawałków lub jeden kwadrat na każdą babeczkę. Za pomocą łyżki rozprowadź ciasto w papilotkach. Zaczynamy od rozsmarowania mniejszej ilości ciasta i ułożenia na nim batonu oraz drugiej warstwy masy, nieco grubszej niż ta na spodzie. Całość powinna wypełnić 3/4 szklanki. 5. Babeczki należy piec około 25 minut w temperaturze 190°C. suchy patyk) 6. KREM: Zagnieść sztywne ciasto, ubijając schłodzony spód. Wystudzone babeczki smarujemy śmietaną i układamy na wierzchu gładkie gwiazdki.
Dodaj komentarz