Przepis na Babeczki orzechowe z masą kokosową

babeczki orzechowe – składniki:

  • żółtka 2 szt
  • Masa z kokosów
  • polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe 20 dkg
  • sól
  • śmietana
  • masło
  • masło
  • kakao
  • mleko
  • orzechy
  • cukier 4-5 łyżek
  • mąka
  • dżem dowolny
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • pszenna
  • cukier puder 2 łyżki

babeczki orzechowe Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Babeczki orzechowe z masą kokosową Jak zrobić Babeczki Umęczyć się z orzechami, najlepiej zostawiając kilka kawałków w mieszance. Używanie ostrza na desce do krojenia to najskuteczniejszy sposób krojenia zimnej margaryny w kształty. Połącz wszystkie składniki mieszanki, w tym posiekaną margarynę, w misce. Mieszankę należy dokładnie ubić i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Za pomocą schłodzonego ciasta wyłóż natłuszczone foremki kółkami odpowiedniej wielkości. Za pomocą widelca uderz w każdą babeczkę. Babeczki nagrzewają się około 20 minut. Układ nadzienia do babeczek: W garnku podgrzej mleko do wrzenia. Aby uniemożliwić większości picie, rozpuść wiórki kokosowe w mleku i ciągle mieszaj cukier. Gotuj przez około 15 minut lub do odparowania mleka. Po wyjęciu masy z piekarnika dodać posiekaną margarynę i mieszać do jej rozpuszczenia. W lodowych babeczkach rozsmaruj swój ulubiony dżem lub dżem z czarnej porzeczki. Dodatkowo nadaj masie kokosowej lekki kształt. Po ostygnięciu masy polewą czekoladową polej babeczki. Proponuję!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *