Przepis na Babeczki piernikowe z dżemem

Składniki na babeczki piernikowe:

  • 2 jaja sredniej wielkosci,
  • dzem wisniowy, malinowy lub sliwkowy,
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia,
  • 1 lyzka miodu
  • 2 lyzki Golden syrup (lub miodu
  • 1 lyzka przyprawy do pierników (uzylam dr Oetker`a),
  • 1 lyzeczka sody,
  • 2,5 szklanki maki,
  • 3 lyzki curku brazowego,
  • 1 lyzeczka cynamonu
  • 125g miekkiego masla
  • 250ml letniego mleka
  • lyzka kakao
  • szczypta soli
  • papilotki.

babeczki piernikowe Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Piernikowe babeczki z dżemem: W misce wymieszaj cukier, cynamon, przyprawę do piernika, sól, proszek, sodę i kakao. Rozłóż jajka. Gdy miód i genialny syrop się rozpuszczą, wymieszaj mleko i jajka z płynną pastą. Suche i mokre składniki wymieszać razem. Umieść odtwarzacz do końca w foremkach na babeczki i umieść je w formie do pieczenia. Na środku każdej babeczki powinna znajdować się czubata łyżeczka dżemu, a ciasto powinno przykrywać ją do 4/5 wysokości. W bardzo gorącym piekarniku podgrzewaj herbatniki przez 22 do 25 minut w temperaturze 190 do 200 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *