Przepis na Babeczki pistacjowe

babeczki pistacjowe – składniki:

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 500 g mąki pszennej
  • 6 jajek
  • 1/2 litra mleka
  • foremka z 12 wgłębieniami i 24 papierowe papilotki do muffinek (o średnicy 5 cm)
  • 250 g + 250 g miękkiego masła
  • ok. 2 łyżek pistacji bez łupinek
  • 150 g cukru
  • 2 limonki
  • 250 g + 50 g kremu pistacjowego do kanapek
  • 100 ml oleju
  • szczypta soli
  • 50 g + 100 g cukru pudru
  • 2 torebki cukru waniliowego

babeczki pistacjowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Formę na muffiny z 12 wnękami wyłożyć papierowymi kubeczkami. Temperatura piekarnika powinna wynosić 175°C. Limonki przekrój poprzecznie, zing zmiel i wyciśnij sok. Dodaj sok z limonki i zing do ubitej śmietany pistacjowej, jajek, cukru, cukru waniliowego, odrobiny soli i oleju. Po połączeniu dodać mąkę i proszek do pieczenia. 2 Włóż połowę ciasta i formę do piekarnika. Podgrzewać 20 minut. Smakołyki powinny ostygnąć w strukturze przez pięć minut. Następnie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Ugotuj dodatkowe babeczki, używając pozostałej mieszanki. 3 Przygotuj krem pistacjowy: Ubijaj 50 g cukru pudru i 250 g margaryny przez 15 minut. Dodaj 50 gramów kremu pistacjowego, gdy masa będzie miękka i jasna. Łyżką do lodów rozsmarować masę na dwunastu babeczkach. 4 Przygotuj biały krem: Miksuj 250 gramów masła i 100 gramów cukru pudru przez 15 minut. Krem powinien być puszysty i lekki. Łyżką mrożonego jogurtu wylej porcję kremu na pozostałe 12 babeczek. Smakołyki powinny ostygnąć przez około 60 minut. Przed podaniem posypać posiekanymi pistacjami. Źródło: Twój styl


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *