Idealne na Wielkanoc.
babeczki z ajerkoniakiem – składniki:
- – 3 łyżki ajerkoniaku
- – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- -1 łyżeczka proszku do pieczenia
- – 12,5 dag margaryny
- – 0,5 szklanki mąki tortowej
- – 1 cukier waniliowy
- – 0,5 szklanki cukru
- – 2 jajka
babeczki z ajerkoniakiem Jak przygotować:
Zobacz także: ciasteczka bezowe z orzechami
1. Dodaj cukier waniliowy i cukier do margaryny. Po dokładnym wymieszaniu dwóch mąk i proszku do pieczenia dodawać po jednym jajku, cały czas ubijając. Wbij ajerkoniak. 2. Uderz pałką w silikonowy kształt do pieczenia babeczek. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Tego lata odchodzimy od normy. Gotowy!
Dodaj komentarz