Przepis na Babeczki z ajerkoniakiem

Idealne na Wielkanoc.

babeczki z ajerkoniakiem – składniki:

  • – 3 łyżki ajerkoniaku
  • – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • – 12,5 dag margaryny
  • – 0,5 szklanki mąki tortowej
  • – 1 cukier waniliowy
  • – 0,5 szklanki cukru
  • – 2 jajka

babeczki z ajerkoniakiem Jak przygotować:

Zobacz także: ciasteczka bezowe z orzechami

1. Dodaj cukier waniliowy i cukier do margaryny. Po dokładnym wymieszaniu dwóch mąk i proszku do pieczenia dodawać po jednym jajku, cały czas ubijając. Wbij ajerkoniak. 2. Uderz pałką w silikonowy kształt do pieczenia babeczek. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Tego lata odchodzimy od normy. Gotowy!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *