Przepis na Babeczki z brokułami i kiełbasą

Wiejskie babeczki Babci Stefci z Bieszczad.

Składniki na babeczki z brokułami:

  • Cukier 1 łyżka
  • Mąka pszenna 30 dag
  • Brokuł 6 różyczek
  • Jajka 3 szt.
  • Kiełbasa wiejska 15 dag
  • Masło 10 dag
  • Szczypta soli
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Papryka wędzona ½ łyżeczki

babeczki z brokułami Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. Po podgrzaniu brokułów przez cztery minuty całkowicie je wysusz. Jeszcze raz ubij miksturę, aż będzie puszysta po dodaniu cukru. Ubij jajka po dokładnym włączeniu pozostałych składników. Po dokładnym nasmarowaniu ciasteczek tłuszczem rozsmaruj na nich łyżkę mieszanki, kawałek brokuła, kilka frankfurterek 3D i dwie łyżki ciasta. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni, podgrzewaj przez około 30 minut, aż babeczki będą złocistobrązowe. Przyczyniaj się do TWOJEGO posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *