Przepis na Babeczki z budyniem czekoladowym

babeczki z budyniem czekoladowym – lista składników:

  • 670ml mleka
  • Ciasto:
  • pszennej
  • 1 budyń czekoladowy (taki na 1l mleka
  • 300g mąki
  • 100g cukru pudru
  • 200g masła lub margaryny
  • 3 żółtka
  • mleka
  • Nadzienie:

babeczki z budyniem czekoladowym Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki podane z budyniem czekoladowym: Na stolnicę przesiej mąkę i cukier puder. Dodać żółtka i mocno schłodzoną, drobno pokrojoną margarynę. Następnie szybko zarządzaj mieszanką, która jest gładka. Po włożeniu do worka lub owinięciu folią spożywczą schładzamy przez około dwie godziny w lodówce. Im dłużej pozostanie, tym łatwiej będzie z nim pracować. Zaczynamy robić budyń z babeczek, gdy gracz jest gotowy. Ponieważ budyń robimy zgodnie z zasadami pakowania, nadzienie nie będzie klarowne, biorąc pod uwagę sposób, w jaki robimy go z 670 mililitrów mleka, a nie z 1 litra. Następnie umieściliśmy w tym miejscu kawałek folii utrzymującej na wierzchu gorącego puddingu. Powinien idealnie pasować do deseru. Dzięki temu skóra nie stanie się nieatrakcyjna. Pozwól skoordynowanemu puddingowi całkowicie ostygnąć przed podaniem. W tym czasie możesz posmarować foremki mąką. Dokładnie wtedy, gdy masa jest toną schłodzona, a budyń stygnie, zaczynamy robić babeczki. Z ciasta wytnij koła, włóż je do przygotowanych wcześniej foremek na babeczki, a następnie natnij je w kilku miejscach. Rozsmaruj ciasto na grubość od 3 do 5 milimetrów. Schłodzony krem należy następnie podzielić na babeczki. Na wierzchu ostrożnie dociśnij do siebie krawędzie wyciętego koła. Nakłuj widelcem najważniejszy znak każdej babeczki. W temperaturze 180 stopni Celsjusza podgrzewać przygotowane wcześniej babeczki przez 20 do 25 minut. Na czas pieczenia ma wpływ wielkość foremek i ilość ciasta, które zostało wykonane. Po ostudzeniu babeczki posypać cukrem pudrem. Moja córka zobaczyła folię na moim puddingu i pomyślała, że wpadła do puddingu, więc nie była przykryta. Usunęła budyń z konieczności. Następnie mój budyń miał niesamowitą strukturę. Nie miało to jednak wpływu na smak babeczek. Dzieci można namówić do nadziewania babeczek. Oni również doceniają wkład 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *