Przepis na Babeczki z budyniem i truskawkami

Kruche babeczki z budyniem i truskawkami.

babeczki z budyniem i truskawkami – lista składników:

  • budyń śmietankowy
  • 150 g margaryny
  • 2 czubate łyżki śmietany
  • truskawki
  • 1/2 kg mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy (8g)
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki z budyniem i truskawkami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Mąkę i proszek do pieczenia posiekać nożem i margarynę. Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietankę i kontroluj miksowanie. 2 Umyj truskawki i pokrój je na skromniejsze kawałki przed zrobieniem puddingu, jak wskazano w nagłówkach pęczków. 3 Rozwałkuj ciasto i umieść je w foremkach po uprzednim wtarciu w nie margaryny. W środku powinny być pokrojone truskawki i duża łyżka schłodzonego budyniu. Nadmiar ciasta jest usuwany i cięty na cienkie paski za pomocą radełkowanego ostrza przed przyklejeniem do babeczek. 4 W 180°C piec babeczki przez około 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *