Kruche babeczki z budyniem i truskawkami.
babeczki z budyniem i truskawkami – lista składników:
- budyń śmietankowy
- 150 g margaryny
- 2 czubate łyżki śmietany
- truskawki
- 1/2 kg mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy (8g)
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
babeczki z budyniem i truskawkami Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Mąkę i proszek do pieczenia posiekać nożem i margarynę. Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietankę i kontroluj miksowanie. 2 Umyj truskawki i pokrój je na skromniejsze kawałki przed zrobieniem puddingu, jak wskazano w nagłówkach pęczków. 3 Rozwałkuj ciasto i umieść je w foremkach po uprzednim wtarciu w nie margaryny. W środku powinny być pokrojone truskawki i duża łyżka schłodzonego budyniu. Nadmiar ciasta jest usuwany i cięty na cienkie paski za pomocą radełkowanego ostrza przed przyklejeniem do babeczek. 4 W 180°C piec babeczki przez około 30 minut.
Dodaj komentarz