Babeczki są pyszne i chrupiące. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
babeczki z czekoladą i bananami – składniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- pół kostki roztopionej Kasi
- Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.
- opakowanie cukru waniliowego
- 2/3 szklanki cukru
- 100 gram czekolady (ja użyłam czekoladę białą i czekoladę kasztanki )
- 1 duży banan
babeczki z czekoladą i bananami Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
1. Po zastygnięciu mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru z wanilią w misce dodać mokre okrawki. Połącz wszystko całkowicie za pomocą blendera. Następnie wymieszaj ręcznie posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana, aż wszystko dobrze się połączy. Używając papierowych kubków, wypełnij ustaloną strukturę. Zaplanuj około 25 do 30 minut na grillu nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz