Przepis na Babeczki z czekoladą i bananami

Babeczki są pyszne i chrupiące. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

babeczki z czekoladą i bananami – składniki:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • pół kostki roztopionej Kasi
  • Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • 100 gram czekolady (ja użyłam czekoladę białą i czekoladę kasztanki )
  • 1 duży banan

babeczki z czekoladą i bananami Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

1. Po zastygnięciu mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru z wanilią w misce dodać mokre okrawki. Połącz wszystko całkowicie za pomocą blendera. Następnie wymieszaj ręcznie posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana, aż wszystko dobrze się połączy. Używając papierowych kubków, wypełnij ustaloną strukturę. Zaplanuj około 25 do 30 minut na grillu nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *