Przepis na Babeczki z dyni

Jeśli lubicie delikatne wypieki, to polecam Wam te
mini babeczki biszkoptowe
. Z wierzchu możecie je przybrać owocami lub tak jak ja, polewą czekoladową i wiórkami kolorowej czekolady. To takie małe co nieco na jeden kęs.
Polecam Wam również klasyczne ciasta, a przede wszystkim
biszkopt z truskawkam
i,
biszkopt z jabłkami
czy
tartę z rabarbarem
. Wszystkie te ciasta są delikatne i w sam raz na letnią pogodę za oknem. Smacznego. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem. Jest to prosty i łatwy przepis, który możecie dowolnie mieszać i zmieniać składniki. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem. Jeśli lubicie delikatne wypieki, to polecam Wam te mini babeczki biszkoptowe . Wytrawne babeczki z mięsem mielonym i warzywami to ciekawy pomysł na kolację. Babeczki z dyni to bardzo dobry pomysł na smaczne dyniowe babeczki pieczone w piekarniku. Babeczki można przygotować w dwóch wersjach smakowych. Pierwsza z dodatkiem czekolady gorzkiej oraz druga z dodatkiem białej czekolady. Przepis na babeczki z dyni jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia cukierniczego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka orkiszowa, dynia, jajka, proszek do pieczenia, masło, czekolada gorzka, kakao, mleko kokosowe, serek śmietankowy.
Jak zrobić babeczki z dyni? Dynie pokrój na mniejsze kawałki. Umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. Dynie oddziel łyżką od skórki i umieść w misce. Dodaj jajka, mleko kokosowe, roztopione masło i zblenduj. Dodaj kakao, proszek do pieczenia i mąkę orkiszową, zmiksuj do połączenia składników. Posiekaj czekoladę, dodaj do masy i wymieszaj. Foremkę wyłóż papilotkami do babeczek. Napełnij papilotki do 3/4 objętości. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. Wystudź babeczki i ich wierzch udekoruj serkiem śmietankowym.
Mąka orkiszowa produkowana jest z pradawnej odmiany pszenicy. Mąka orkiszowa jest bardzo dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i zapobiega zaparciom. Mąka jest bardzo dobrym źródłem cynku i selenu oraz witaminy E. Selen jest składnikiem mineralnym potrzebnym do prawidłowej produkcji hormonów przez tarczycę. Niezbędne są one do prawidłowej pracy całego organizmu. Mleko kokosowe jest bardzo dobrą alternatywą dla mleka krowiego. Mleko kokosowe nie zawiera laktozy i jest produkowane z orzechów kokosowych. Mleko kokosowe można zamienić na inne roślinne mleko.
Podsumowując pyszne babeczki na słodko to świetny deser dla dzieci i dorosłych. Łatwe do zrobienia babeczki możesz przygotować razem z dziećmi. Smaczne czekoladowe babeczki to prosty przepis na nowoczesny tort urodzinowy. Babeczki są dobre do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 dni. Babeczki halloweenowe to świetna propozycja na pyszne babeczki z dynią i kolorowym lukrem.
Babeczki z dyni to bardzo dobry pomysł na smaczne dyniowe babeczki pieczone w piekarniku. Babeczki można przygotować w dwóch wersjach smakowych. Pierwsza z dodatkiem czekolady gorzkiej oraz druga z dodatkiem białej czekolady. Przepis na babeczki z dyni jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia cukierniczego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka orkiszowa, dynia, jajka, proszek do pieczenia, masło, czekolada gorzka, kakao, mleko kokosowe, serek śmietankowy.
Jak zrobić babeczki z dyni? Dynie pokrój na mniejsze kawałki. Umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. Dynie oddziel łyżką od skórki i umieść w misce. Dodaj jajka, mleko kokosowe, roztopione masło i zblenduj. Dodaj kakao, proszek do pieczenia i mąkę orkiszową, zmiksuj do połączenia składników. Posiekaj czekoladę, dodaj do masy i wymieszaj. Foremkę wyłóż papilotkami do babeczek. Napełnij papilotki do 3/4 objętości. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. Wystudź babeczki i ich wierzch udekoruj serkiem śmietankowym.
Mąka orkiszowa produkowana jest z pradawnej odmiany pszenicy. Mąka orkiszowa jest bardzo dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i zapobiega zaparciom. Mąka jest bardzo dobrym źródłem cynku i selenu oraz witaminy E. Selen jest składnikiem mineralnym potrzebnym do prawidłowej produkcji hormonów przez tarczycę. Niezbędne są one do prawidłowej pracy całego organizmu. Mleko kokosowe jest bardzo dobrą alternatywą dla mleka krowiego. Mleko kokosowe nie zawiera laktozy i jest produkowane z orzechów kokosowych. Mleko kokosowe można zamienić na inne roślinne mleko.
Podsumowując pyszne babeczki na słodko to świetny deser dla dzieci i dorosłych. Łatwe do zrobienia babeczki możesz przygotować razem z dziećmi. Smaczne czekoladowe babeczki to prosty przepis na nowoczesny tort urodzinowy. Babeczki są dobre do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 dni.

babeczki z dyni – lista składników:

  • mąka orkiszowa – 400 g
  • Mleczko kokosowe – 200 ml
  • Czekolada gorzka – 100 g
  • Jajko – 4 szt.
  • serek śmietankowy – 200 g
  • Kakao 16% (proszek) – 60 g
  • Proszek do pieczenia – 30 g
  • Dynia – 400 g
  • Masło – 100 g

babeczki z dyni Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Dynię podzielić na mniejsze kawałki. Ułożyć na blasze wyłożonej blachą do pieczenia. Piec przez dwadzieścia minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Za pomocą łyżki oddziel dynię od skórki i przełóż do miski. Wymieszaj jajka, mleko kokosowe, cukier i zmiękczoną margarynę. Mieszaj mąkę orkiszową, kakao i proszek do pieczenia, aż się połączą. Wmieszać posiekaną czekoladę przed dodaniem do masy. Wyłóż kształt papilotkami. Filiżanki powinny być w połowie pełne. Przez 20 minut gotuj w piecu nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Po ostygnięciu babeczek posmaruj kremem serek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *