Moja propozycja na urozmaicenie porannej kawy to muffinki w wersji fit – z bananów, płatków owsianych, z dodatkiem jogurtu greckiego i owoców.
Składniki na babeczki z jogurtem:
- 150 g Jogurt naturalny typu greckiego
- 1 szt. (110 g) Dojrzały banan
- 1/4 łyżeczki Soli
- 1/2 łyżeczki Czystego ekstraktu z wanilii
- 150 g Płatki owsiane
- 30 g Miód
- 1/2 łyżeczki Cynamonu
babeczki z jogurtem Przygotowanie:
Zobacz również: babeczki z musem dyniowym
1. 1. Całkowicie rozgnieść banana widelcem. 2. Dodać mąkę, miód, cynamon, szczyptę soli i ekstrakt waniliowy. 3. Połącz wszystko dobrze. 4. Foremki do babeczek można smarować olejem kokosowym. 5. Łyżką ułożyć masę na bokach i dolnej części foremek. 6. W 180 stopniach babeczki powinny piec się około 20 minut. 7. Po ostygnięciu babeczek wyjmij je z foremek. 8. Do słodzenia jogurtu greckiego można użyć erytrytolu lub ksylitolu. 9. Wykorzystaj swój ulubiony nowy naturalny produkt jako ulepszenie.
Dodaj komentarz