babeczki z kajmakiem – składniki:
- włoskich
- 25 dag masła
- 6-7 dag cukru pudru
- 1-2 łyżki spirytusu
- 1 puszka masy kajmakowej
- 10 dag orzechów
- czereśnie
- 30 szt gotowych upieczonych kruchych babeczek
babeczki z kajmakiem Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Kajmak i masa orzechowa zawarte są w muffinkach. Orzechy siekamy bardzo drobno. Na suchej patelni podsmaż je, aż będą do pewnego stopnia ugotowane. Pozwól im ostygnąć. Pasta i cukier puder powinny być skonsolidowane. Od tego momentu, gdy mieszanka jest w tym momencie mielona, dodaj ugotowane orzechy i stale dodawaj spirytus. Na spód każdej babeczki nałóż łyżeczkę masy kajmakowej, a następnie pełną łyżkę masy orzechowej. Na wierzchu każdej babeczki należy położyć jedną wisienkę. Na wierzch należy nałożyć posypkę z owoców.
Dodaj komentarz