Przepis na Babeczki z kajmakiem i masą orzechową

babeczki z kajmakiem – składniki:

  • włoskich
  • 25 dag masła
  • 6-7 dag cukru pudru
  • 1-2 łyżki spirytusu
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 10 dag orzechów
  • czereśnie
  • 30 szt gotowych upieczonych kruchych babeczek

babeczki z kajmakiem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Kajmak i masa orzechowa zawarte są w muffinkach. Orzechy siekamy bardzo drobno. Na suchej patelni podsmaż je, aż będą do pewnego stopnia ugotowane. Pozwól im ostygnąć. Pasta i cukier puder powinny być skonsolidowane. Od tego momentu, gdy mieszanka jest w tym momencie mielona, dodaj ugotowane orzechy i stale dodawaj spirytus. Na spód każdej babeczki nałóż łyżeczkę masy kajmakowej, a następnie pełną łyżkę masy orzechowej. Na wierzchu każdej babeczki należy położyć jedną wisienkę. Na wierzch należy nałożyć posypkę z owoców.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *