Przepis na Babeczki z kaszy gryczanej z dodatkami

Składniki na babeczki z kaszy gryczanej:

  • kawałek boczku
  • po pół małej papryki
  • 2 cebulki ze szczypiorkiem
  • szczypta mielonej papryki
  • 2 jajka
  • gryczanej
  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy
  • łyżeczka suszonego lubczyku
  • suszona natka pietruszki
  • sól

babeczki z kaszy gryczanej Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: owsianka jesienna

Dodatki do babeczek gryczanych Kaszę zmiksować w misce blendera (ja użyłam blendera ręcznego) przed dodaniem całych jaj i jeszcze raz zmiksować na gładką masę. Jeśli rzeczywisty bekon nie jest zbyt tłusty, możesz dodać do niego trochę tłuszczu, krojąc go w bloki i umieszczając je na gorącej patelni. Podobnie paprykę kroimy w kostkę, a szczypiorek kroimy, dodajemy do boczku, chwilę podsmażamy, a następnie całość dodajemy do jajek i ziaren razem. Mieszać. Połącz kaszę, warzywa i boczek w każdym papierowym kubku tacy na babeczki. „Ciastka” należy przygotowywać przez 20 do 25 minut w 180 stopniach na blasze do pieczenia. Bułki są niesamowicie zachwycające, pożywne i mocne. Idealne rozszerzenie na kolację lub do szkolnego pudełka śniadaniowego lub na wycieczkę. Mieć smaczny posiłek:)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *