Składniki na babeczki z kaszy gryczanej:
- kawałek boczku
- po pół małej papryki
- 2 cebulki ze szczypiorkiem
- szczypta mielonej papryki
- 2 jajka
- gryczanej
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy
- łyżeczka suszonego lubczyku
- suszona natka pietruszki
- sól
babeczki z kaszy gryczanej Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: owsianka jesienna
Dodatki do babeczek gryczanych Kaszę zmiksować w misce blendera (ja użyłam blendera ręcznego) przed dodaniem całych jaj i jeszcze raz zmiksować na gładką masę. Jeśli rzeczywisty bekon nie jest zbyt tłusty, możesz dodać do niego trochę tłuszczu, krojąc go w bloki i umieszczając je na gorącej patelni. Podobnie paprykę kroimy w kostkę, a szczypiorek kroimy, dodajemy do boczku, chwilę podsmażamy, a następnie całość dodajemy do jajek i ziaren razem. Mieszać. Połącz kaszę, warzywa i boczek w każdym papierowym kubku tacy na babeczki. „Ciastka” należy przygotowywać przez 20 do 25 minut w 180 stopniach na blasze do pieczenia. Bułki są niesamowicie zachwycające, pożywne i mocne. Idealne rozszerzenie na kolację lub do szkolnego pudełka śniadaniowego lub na wycieczkę. Mieć smaczny posiłek:)
Dodaj komentarz