Przepis na Babeczki z kremem budyniowym i owocami

Pyszne i urocze kruche babeczki z kremem budyniowym wypełnionym po brzegi, osaczone z winogronem i wisienką całość została muśnięta galaretką egzotyczną. Idealne małe babeczki na przyjęcie dla dzieci.

Składniki na babeczki z kremem budyniowym i owocami:

  • 1/2 l mleka
  • galaretka o smaku egzotycznym
  • 1/2 szklanki cukru
  • kiść winogron zielonych i czerwonych
  • 150 g cukru pudru
  • Ciasto:
  • kostka masła 82%
  • Krem:
  • wisienki z syropu
  • 500 g mąki pszennej
  • 5 żółtek
  • 250 g margaryny
  • duży budyń waniliowy
  • Dodatkowo:

babeczki z kremem budyniowym i owocami Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: naleśniki z mandarynkami

1. Mąkę zmiksować przez sito z cukrem, margaryną i żółtkami do uzyskania jednolitej konsystencji. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni wyłóż foremki i piecz przez 12 do 15 minut lub do uzyskania złotego koloru. Włóż dżem do szklanki z wrzącą wodą, aby się rozpuścił. 2. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aby ugotować budyń i pozwól mu ostygnąć. Miękkie masło utrzeć z porcjami zimnego puddingu na puszystą masę. 3. Napełnij upieczony worek kremem i piękną końcówką do napełnienia babeczek. Rozsmaruj produkt ekologiczny płynnym dżemem, najlepiej za pomocą pędzla, i zaaranżuj go.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *