Pyszne i urocze kruche babeczki z kremem budyniowym wypełnionym po brzegi, osaczone z winogronem i wisienką całość została muśnięta galaretką egzotyczną. Idealne małe babeczki na przyjęcie dla dzieci.
Składniki na babeczki z kremem budyniowym i owocami:
- 1/2 l mleka
- galaretka o smaku egzotycznym
- 1/2 szklanki cukru
- kiść winogron zielonych i czerwonych
- 150 g cukru pudru
- Ciasto:
- kostka masła 82%
- Krem:
- wisienki z syropu
- 500 g mąki pszennej
- 5 żółtek
- 250 g margaryny
- duży budyń waniliowy
- Dodatkowo:
babeczki z kremem budyniowym i owocami Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: naleśniki z mandarynkami
1. Mąkę zmiksować przez sito z cukrem, margaryną i żółtkami do uzyskania jednolitej konsystencji. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni wyłóż foremki i piecz przez 12 do 15 minut lub do uzyskania złotego koloru. Włóż dżem do szklanki z wrzącą wodą, aby się rozpuścił. 2. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aby ugotować budyń i pozwól mu ostygnąć. Miękkie masło utrzeć z porcjami zimnego puddingu na puszystą masę. 3. Napełnij upieczony worek kremem i piękną końcówką do napełnienia babeczek. Rozsmaruj produkt ekologiczny płynnym dżemem, najlepiej za pomocą pędzla, i zaaranżuj go.
Dodaj komentarz