babeczki z kremem śmietankowym – składniki:
- 100 gram mąki
- 150 gram cukru
- pszennej
- maczek do dekoracji
- 150 ml napoju gazowanego typu cola
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie kremu śmietankowego
- 100 gram mąki
- 4 łyżki kakao
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 220 ml mleka
babeczki z kremem śmietankowym Jak zrobić:
Zobacz również: inna receptura
Kremowe babeczki: Krok 1: Po upieczeniu pozwól babeczkom ostygnąć. W misce połącz dwie mąki, cukier, kakao i proszek do pieczenia, które są suchymi dodatkami. W innej misce wymieszaj mokre składniki, takie jak cola, oliwa z oliwek i jajka. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj suche składniki z mokrymi dodatkami, aż się połączą. Po wykonaniu umieść odtwarzacz w puszkach po ciastkach. Przygotować około 20 minut w 180 stopniach. rozwijamy się. Od tego momentu wymień papierowe kubki, które przygotowywali, na nowe.
Dodaj komentarz