Przepis na Babeczki z kremem w środku.

babeczki z kremem w środku – lista składników:

  • 1 szklanka mąki
  • 10 cukierków
  • krem czekoladowy
  • 0,5 szklanki cukru
  • perełki cukrowe
  • cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • lukier

babeczki z kremem w środku Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

babeczki z bitą śmietaną. Białka ubij, aż utworzą sztywną pianę. Po dodaniu cukru i wanilii dalej ubijać. Następnie, kontynuując miksowanie, dodawać po jednym żółtku. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Przygotuj papierowe lokówki. Jak pokazano, napełnij każdą babeczkę. W brytfannie piec przez 20 do 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Pokryj babeczki lukrem w równej warstwie. Ciasteczka kroimy na kawałki i układamy. Pokryj różnymi perełkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *