babeczki z kremem w środku – lista składników:
- 1 szklanka mąki
- 10 cukierków
- krem czekoladowy
- 0,5 szklanki cukru
- perełki cukrowe
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- lukier
babeczki z kremem w środku Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
babeczki z bitą śmietaną. Białka ubij, aż utworzą sztywną pianę. Po dodaniu cukru i wanilii dalej ubijać. Następnie, kontynuując miksowanie, dodawać po jednym żółtku. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Przygotuj papierowe lokówki. Jak pokazano, napełnij każdą babeczkę. W brytfannie piec przez 20 do 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Pokryj babeczki lukrem w równej warstwie. Ciasteczka kroimy na kawałki i układamy. Pokryj różnymi perełkami.
Dodaj komentarz