Przepis na Babeczki z kremem z białej czekolady

babeczki z kremem z białej czekolady – składniki:

  • 200 g białej czekolady
  • 200 g zimnego masła
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Krem:
  • pół szklanki cukru pudru
  • 120 g serka mascarpone
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • dowolne owoce do dekoracji
  • 2 żółtka

babeczki z kremem z białej czekolady Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Ciasto: Za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki. Zamknąć folią i przechowywać w lodówce przez godzinę przed uformowaniem kulki na upieczonej dobrej desce. Robimy pęczkami w paski, którymi przyklejamy foremki. Delikatnie wyjmij późnowiosenne babeczki z foremek i pozwól im ostygnąć na metalowej kratce przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 2 Śmietanka: Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu w rondelku przykrytym talerzem. Pozwól nieco ostygnąć. Zmiksuj serek mascarpone cheddar z ciepłą czekoladą. Większą część kremu rozsmaruj w smakołykach. 3 Rozłóż oczyszczone i przygotowane suszone owoce na śmietanie: truskawki, winogrona, kawałki melona, kiwi, delikatne gruszki itd. Wszystkie można odszypułkować i przekroić na pół, zakładając, że są ogromne. 4 Przeznacz 45 minut na planowanie. Koszt jednej sztuki to około 1,80 zł. 5 Korzyści dietetyczne na porcję: Białko 202 kcal (7 g), Tłuszcz (23 g) i Cukry (49 g). Rewia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *