Przepis na Babeczki z masą czekoladową z kokosem

A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie babeczki z kajmakiem . A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie
babeczki z kajmakiem
. Są słodkie w środku, z lekką, orzeźwiającą nutą dżemu, i kruche na zewnątrz. A do tego orzeszek. Takie babeczki często kupowaliśmy w cukierni, a przecież tak szybko można zrobić je samemu.
Kiedy ostatnio robiłam
babeczki z budyniem
, kilka postanowiłam zrobić pustych, tak, by nadziać je obłędnie słodkim nadzieniem. Jak dla mnie są idealne, słodycz masy krówkowej
perfekcyjnie
współgra z kruchym ciastem i babeczki nie są mdłe – są bardzo, bardzo dobre. To też zasługa dżemu, który jest pod słodką warstwą. Mniam.
Jeśli macie w domu masę krówkową albo słodkie mleko skondensowane, to zachęcam Was do zrobienia małych
babeczek z kajmakiem
, są idealne do herbatki. Smacznego. 🙂 Jednak mimo trudu, warto, bo te domowe babeczki z budyniem są bardzo dobre. Zrobiłam babeczki z kakao dosyć smaczne ,lekkie i na jedn kęs właściwie . Pyszne, mięciutkie babeczki z lekko kwaskowatym nadzieniem, czyli muffinki z rabarbarem . Przepis na babeczki z kajmakiem pozwala na przygotowanie wyjątkowych słodkości, obok których ciężko jest przejść obojętnie. Żółciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z dodatkiem jagód. Będą świetną przekąską na wycieczkę za miasto lub na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Z powodzeniem można użyć mrożonych jagód.
Nic tak nie poprawia humoru w jesienne dni jak ciepła herbatka plus coś słodkiego, dziś polecam kruche babeczki z masą czekoladową z wiórkami kokosowymi .

Składniki na babeczki z:

  • masło 100 gram
  • wiórki kokosowe
  • mleko w proszku 1 szklanka
  • kakao 1 łyżka
  • cukier 1/2 szklanki
  • szczypta soli
  • nutella 1 łyżka
  • ciasto kruche:
  • masło 150 gram
  • mąka krupczatka 1,5 szklanki
  • oraz:
  • czekolada mleczna 50 gram
  • masa:
  • żółtka 2 sztuki

babeczki z Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

1. Po szybkim wyrobieniu ciasta, do masy maślano-mącznej dodać żółtka. Piecz ciasto w foremkach przez 12 minut w 180 stopniach po schłodzeniu w lodówce. 2. Ostudź na kratce Dodaj kakao i czekoladę do naczynia rozdrobnionego w margarynie i cukrze. Zdejmij składniki z ognia, gdy zgęstnieją. Dodaj nutellę i mleko w proszku i mieszaj, aż mieszanka będzie gładka. Schłodzić mieszankę. Przed lekkim dociśnięciem dużą łyżką zimnej mieszanki obtoczyć babeczki w frytkach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *