A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie babeczki z kajmakiem . A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie
babeczki z kajmakiem
. Są słodkie w środku, z lekką, orzeźwiającą nutą dżemu, i kruche na zewnątrz. A do tego orzeszek. Takie babeczki często kupowaliśmy w cukierni, a przecież tak szybko można zrobić je samemu.
Kiedy ostatnio robiłam
babeczki z budyniem
, kilka postanowiłam zrobić pustych, tak, by nadziać je obłędnie słodkim nadzieniem. Jak dla mnie są idealne, słodycz masy krówkowej
perfekcyjnie
współgra z kruchym ciastem i babeczki nie są mdłe – są bardzo, bardzo dobre. To też zasługa dżemu, który jest pod słodką warstwą. Mniam.
Jeśli macie w domu masę krówkową albo słodkie mleko skondensowane, to zachęcam Was do zrobienia małych
babeczek z kajmakiem
, są idealne do herbatki. Smacznego. 🙂 Jednak mimo trudu, warto, bo te domowe babeczki z budyniem są bardzo dobre. Zrobiłam babeczki z kakao dosyć smaczne ,lekkie i na jedn kęs właściwie . Pyszne, mięciutkie babeczki z lekko kwaskowatym nadzieniem, czyli muffinki z rabarbarem . Przepis na babeczki z kajmakiem pozwala na przygotowanie wyjątkowych słodkości, obok których ciężko jest przejść obojętnie. Żółciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z dodatkiem jagód. Będą świetną przekąską na wycieczkę za miasto lub na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Z powodzeniem można użyć mrożonych jagód.
Nic tak nie poprawia humoru w jesienne dni jak ciepła herbatka plus coś słodkiego, dziś polecam kruche babeczki z masą czekoladową z wiórkami kokosowymi .
Składniki na babeczki z:
- masło 100 gram
- wiórki kokosowe
- mleko w proszku 1 szklanka
- kakao 1 łyżka
- cukier 1/2 szklanki
- szczypta soli
- nutella 1 łyżka
- ciasto kruche:
- masło 150 gram
- mąka krupczatka 1,5 szklanki
- oraz:
- czekolada mleczna 50 gram
- masa:
- żółtka 2 sztuki
babeczki z Przygotowanie:
Zobacz także: inny przepis
1. Po szybkim wyrobieniu ciasta, do masy maślano-mącznej dodać żółtka. Piecz ciasto w foremkach przez 12 minut w 180 stopniach po schłodzeniu w lodówce. 2. Ostudź na kratce Dodaj kakao i czekoladę do naczynia rozdrobnionego w margarynie i cukrze. Zdejmij składniki z ognia, gdy zgęstnieją. Dodaj nutellę i mleko w proszku i mieszaj, aż mieszanka będzie gładka. Schłodzić mieszankę. Przed lekkim dociśnięciem dużą łyżką zimnej mieszanki obtoczyć babeczki w frytkach.
Dodaj komentarz