Przepis na Babeczki z masą makową i figami

Taką egzotyczą wersję makowca można przyrządzać nie tylko od

babeczki z masą – składniki:

  • Pół kostki masła
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Około 600 gram gotowej masy makowej z bakaliami
  • Cukier puder do smaku
  • Składniki ciasta:
  • Składniki masy makowej:
  • Pół szklanki cukru pudru
  • 3 białka
  • Jajko
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • Opakowanie suszonych fig
  • Łyżeczka proszku do pieczenia

babeczki z masą Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Pracuj szybko i konsoliduj. Przykryj boki i dna foremek na babeczki biszkoptem, aby można było zaprojektować wierzchy. 2. Orzechy i suszoną masę produktu naturalnego zmiksować z utwardzonymi białkami. Do smaku można również dodać figi dyniowe, cukier waniliowy i opcjonalnie cukier puder. Na wierzchu ułożyć gwiazdki lub serca wycięte z pozostałego ciasta. W 180 stopniach podgrzewać około 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *