Składniki na babeczki z migdałami:
- białka 1 szt
- manna
- kasza
- masło
- cukier 1/2 szklanki
- cynamon
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- posypka do dekoracji 1 opak
- cukier puder 1 szklanka
- migdały
- likier śmietankowy 1/2 kieliszka
- lukier w tubce, czerwony 1 opak
- jajka
- cytryna
babeczki z migdałami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Migdałowe babeczki Wymieszaj cukier i masło w misce, aż będą gładkie. Miksuj jajka cały czas dodając je do masy. Suche składniki: migdały, cynamon, kaszę mannę i proszek do pieczenia połączyć ze sobą. Do masy dodawać stopniowo następną mieszankę i dokładnie wymieszać. Dodajemy likier śmietankowy i sok z cytryny. Foremki na babeczki smarujemy olejem, a następnie oprószamy bułką tartą. Umieść odtwarzacz prawie w całości w miejscu na każdą potrawę. W piekarniku piecz babeczki przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Przed podaniem pozwól babeczkom ostygnąć. Ubij jedno białko z jedną szklanką cukru pudru na biały lukier, a następnie dodaj sok z jednej cytryny. Wykończ babeczki w dowolnej pojemności lukrem i posyp posypką.
Dodaj komentarz