Przepis na Babeczki z migdałami

Składniki na babeczki z migdałami:

  • białka 1 szt
  • manna
  • kasza
  • masło
  • cukier 1/2 szklanki
  • cynamon
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • posypka do dekoracji 1 opak
  • cukier puder 1 szklanka
  • migdały
  • likier śmietankowy 1/2 kieliszka
  • lukier w tubce, czerwony 1 opak
  • jajka
  • cytryna

babeczki z migdałami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Migdałowe babeczki Wymieszaj cukier i masło w misce, aż będą gładkie. Miksuj jajka cały czas dodając je do masy. Suche składniki: migdały, cynamon, kaszę mannę i proszek do pieczenia połączyć ze sobą. Do masy dodawać stopniowo następną mieszankę i dokładnie wymieszać. Dodajemy likier śmietankowy i sok z cytryny. Foremki na babeczki smarujemy olejem, a następnie oprószamy bułką tartą. Umieść odtwarzacz prawie w całości w miejscu na każdą potrawę. W piekarniku piecz babeczki przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Przed podaniem pozwól babeczkom ostygnąć. Ubij jedno białko z jedną szklanką cukru pudru na biały lukier, a następnie dodaj sok z jednej cytryny. Wykończ babeczki w dowolnej pojemności lukrem i posyp posypką.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *