Przepis na Babeczki z porzeczkami

babeczki z porzeczkami – lista składników:

  • 200 g masła
  • 3 łyżki cukru
  • 100 g cukru pudru
  • galaretka wiśniowa
  • 300 g mąki
  • pszennej
  • 125 ml śmietany
  • 0,5 kg porzeczek
  • opakowanie serka mascarpone

babeczki z porzeczkami Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Babeczki porzeczkowe Aby zrobić kruche ciasto, wykonaj następujące czynności: Przykryj ciasto folią i pozostaw do wystygnięcia na 60 minut po dodaniu mąki i cukru pudru. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć foremki na babeczki. Babeczki powinny leżeć tam 15 minut. do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza. Budowanie kremu: Gdy krem jest ubijany i mieszany, stopniowo dodaje się mascarpone. Posortuj porzeczki, usuń łodygi i posyp je cukrem. Aby zrobić dżem, postępuj zgodnie z nagłówkami pakietu. Ułożone babeczki napełnij kremem, na wierzchu ułóż porzeczki i polej przygotowanym dżemem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *