Przepis na Babeczki z rabarbarem i kruszonką

Szybkie i pyszne babeczki do kawy 🙂 z sezonowym rabarbarem 🙂

babeczki z rabarbarem i kruszonką – lista składników:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • Składniki na około 12 babeczek: Suche:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki oleju
  • kruszonka:
  • 1 szklanka mąki
  • owoce:
  • Mokre:
  • 50 g cukru
  • 50 g masła
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 100 g mąki pszennej

babeczki z rabarbarem i kruszonką Jak zrobić

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Połącz suche i mokre mocowania w osobnej misce. Połącz wszystko ze sobą. Rabarbar należy pokroić w paski. Składniki, które się rozpadną, należy połączyć. Napełnij foremki na babeczki do 3/4 wysokości, dodaj pokruszoną masę, a następnie udekoruj rabarbarem. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni piec 20 minut. Upewnij się, że ciasto nie było pieczone patykiem. Zdjąć z grilla i pozostawić do ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *