Przepis na Babeczki z ricottą i mascarpone

Smakują naprawdę wyśmienicie i szybko znikają z talerza.

babeczki z ricottą – składniki:

  • pieprz
  • opakowanie gotowego spodu na pizzę
  • 2 jajka
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g serka ricotty
  • szczyptę gałki muszkatołowej
  • sól
  • łyżeczka suszonego tymianku

babeczki z ricottą Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

1. Wytnij z ciasta 12 kółek szklanką o średnicy 8 cm. Po wysmarowaniu masłem formy na babeczki wyłożyć wyciętymi krążkami ciasta. 2. Sery wymieszać w misce z jajkami, dodać tymianek, gałkę muszkatołową i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wypełnij foremki przygotowaną wcześniej masą. Na wierzchu ułóż plastry pomidora. Całość pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *