Smakują naprawdę wyśmienicie i szybko znikają z talerza.
babeczki z ricottą – składniki:
- pieprz
- opakowanie gotowego spodu na pizzę
- 2 jajka
- 8 pomidorków koktajlowych
- 250 g serka mascarpone
- 250 g serka ricotty
- szczyptę gałki muszkatołowej
- sól
- łyżeczka suszonego tymianku
babeczki z ricottą Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
1. Wytnij z ciasta 12 kółek szklanką o średnicy 8 cm. Po wysmarowaniu masłem formy na babeczki wyłożyć wyciętymi krążkami ciasta. 2. Sery wymieszać w misce z jajkami, dodać tymianek, gałkę muszkatołową i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wypełnij foremki przygotowaną wcześniej masą. Na wierzchu ułóż plastry pomidora. Całość pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz