Przepis na Babeczki z rodzynkami, pestkami dyni i płatkami owsianymi

Babeczki można przygotowywać na tysiąc sposobów. Z różnych rodzajów ciast, z najróżniejszymi dodatkami. Tym razem dodałam płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni. Końcowy efekt bardzo mnie zadowolił.

babeczki z rodzynkami – składniki:

  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukry
  • 0,5 szklanki płatków owsianych + odrobina do posypania babeczek
  • 0,5 szklanki pestek dyni
  • 4 jaja
  • kostka masła
  • 0,5 szklanki rodzynek

babeczki z rodzynkami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: kokosowe ciasteczka

Na słabym ogniu rozłóż pastę w garnku. Oddzielam żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli, a do żółtek cukier i ubijać na sztywną masę. Do ubitych żółtek dodać mąkę, proszek do pieczenia i białka. Na sam koniec dodajemy płatki owsiane, rodzynki, pestki dyni i schłodzone masło. W pełni popieram wszystko. 2 Po dodaniu płatków do każdej babeczki, do papilotek wlałam dwie łyżki mieszanki. Podgrzewać przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *