Przepis na Bakaliowo-cynamonowe babeczki

cynamonowe babeczki – lista składników:

  • 1/2 szklanki moreli
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/2 kg jabłek
  • 40 dag cukier
  • 3 sztuki jaja
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • 1/2 szklanki orzechów
  • 250 ml mleka
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 kg mąki

cynamonowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: mini babeczki do koszyczka

Babeczki z cynamonem-bakalią: Do mleka i cukru dodać 1/4 szklanki mąki. Mieszaj powoli i odstaw na razie wszystko w ciepłe miejsce. Do tak przygotowanego zaczynu po 24 godzinach dodać pozostałą mąkę, olej, jajka, sól i proszek do pieczenia. Dodaje się cynamon i orzechy. Na jabłkach czekoladę posiekano i zetarto na grubej tarce. Wszystko jest pomieszane. Zamień ciasto w babeczkę i zaplanuj odczekać około 20 minut w 180 stopniach przed opróżnieniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *